Kinderdok

Reacties

5 reacties op “Kinderdok”

 1. Hans Horn avatar
  Hans Horn

  Vanaf februari tot oktober 1953 verbleef ik als drie jarige op het kinderdok.
  Op foto 24 zit ik vooraan rechts op schoot van een van de verzorgsters.
  Uit deze periode heb ik nog enkele foto’s, als er belangstelling voor is kan
  ik ze opsturen.

  Hans Horn

 2. leo stengewis avatar
  leo stengewis

  Ik was daar rond april 1960 kan dat enkelt herinneren omdat ik me 10de verjaardag op 15 april vierde
  vond het daar wel goed al dat wandelen op het strand en dan de post halen in de de stad elke week gewogen worden om te zien of je wat was aangekomen al de bloemenvelden er naast en het bos aan de voorkant.

 3. Trudie de Waart avatar
  Trudie de Waart

  In de lente van 1960 heb ik 6 weken in het Kinderdok gezeten. Ik was bijna 5 jaar en misschien te jong om 6 weken weg te zijn bij mijn ouders.
  Toen ik weer thuis kwam waren mijn kleren veel te krap, zoveel was ik aangekomen van alle karnemelk en ossenstaartsoep. Daarna heb ik dat nooit meer willen eten.
  Goede herinneringen zijn vooral de geuren van de natuur, die geuren herken ik nog steeds als ik op Texel kom en dat is voor mij na al die jaren toch ook nog een soort van thuiskomen.

 4. yvonne wigman van der veer avatar
  yvonne wigman van der veer

  De foto’s 35-36-37-38-39-40-43 en 44 zijn van ons. Waarschijnlijk van de webside die we gemaakt hebben voor kinderdok. Wij zijn kinderen van Jan van der Veer, hij heeft jaren op de N D S M gewerkt. Zijn werk was alles voor hem. Ik kom nog jaarlijks op Texel en ga dan altijd even langs het huis dat nu Maarten huis heet.

 5. Greet van dorp-kreuk avatar
  Greet van dorp-kreuk

  Ben 3 x naar Kinderdok geweest. Ik was toen 4, 6 en 10 jaar. Ik weet alleen nog van zuster Corrie die woonde in het dorp daar ben ik wel eens thuis geweest. Ik had altijd erg veel heimwee.