Vraag en Antwoord

Hieronder treft u, in willekeurige volgorde, allerlei genummerde afbeeldingen aan waar vragen over bestaan. De vraag zal dan meestal gaan over de tijd, plaats, reden en wat er is, en vooral, wie er zijn afgebeeld. Mocht u informatie kunnen geven dan kunt u via de contactgegevens en onder vermelding van het afbeeldingsnummer mogelijk informatie verschaffen. Herkent u zichzelf, familie of een collega reageert u a.u.b.
.
(laatste aanvulling/wijziging d.d. 4-3-2019)
.
Foto B. Informatie gezocht over de mannen en periode m.b.t. deze foto. Rechtsvoor is Roel Schans te zien.
De foto is gemaakt in de machinefabriek waar Roel werkzaam was als turbinemonteur. Linksachter staat Cees J. Koopmeiners.
Wie weet meer te vertellen?
.
1959-7-11Foto A. Deze foto is gemaakt op 11-7-1959 tijdens de tewaterlating van het ms. Adler vanaf helling 3.
De man met pet staat bij het bedieningspaneel van de hydraulische pers voor de kopslede.
Wie zijn deze mannen?
.
.
Onlangs ontving ik een e-mailbericht van een mevrouw uit Drenthe. Zij had een vraag betreffende een armbandje dat jaren geleden door haar opa gevonden was. Het is een zilveren armbandje met kettinkjes en een plaatje met de ingegraveerde tekst Zaria 19-5-’60. Door zoeken op het internet kwam zij op deze website terecht.
.
1960-02-19 (2).
Mevrouw had op de website gezien dat het dan om de turbine tanker Zaria moest gaan die op de voornoemde datum bij de NDSM van stapel is gelopen. De tewaterlating volgt direct op de doop van het schip waarbij na de dooprede een fles champagne tegen de scheepshuid stuk valt en het aflopen in gang wordt gezet. Bij de NDSM werd de doophandeling altijd door een vrouw verricht. Bij aankomst op de werf ontving de doopster een boeket. Dit boeket werd aan haar overhandigd door een dochter van een NDSM werknemer in vaste dienst. Deze meisjes waren dan ongeveer 10 á 12 jaar oud. Het “bloemenmeisje” kreeg als dank een armbandje zoals bovenstaand afgebeeld. Dat het armbandje ooit gevonden is kan inhouden dat het meisje het lang geleden per ongeluk verloren is. Maar wie was zij? In de NDSM personeelsbladen werd altijd verslag gedaan van tewaterlatingen en daarbij werd altijd de naam van de doopster vermeld en meestal ook van het meisje. In dit geval is dit laatste niet gebeurd en willen wij graag weten wie zij is. Zij zal nu ongeveer 66 of 67 jaar oud zijn. Heeft u een idee wie zij is dan vernemen wij dit graag.
.
1960-02-19 (1)Het meisje dat wij zoeken met de doopster.
.
.
1958 aprilDe foto is in 1958 gemaakt in de lasloods op de werf Oost. Rechtsvoor zit A.N. Kattevilder, 3de van rechts H. de Leeuw.
Wie zijn die andere mannen?
.
.1963 tewaterlating ms Danaland1. In 1963 vond de stapelloop van het ms Danaland plaats. Vanwege een staking was er geen sprake van de normale personeelsbezetting.
Het waren allen leidinggevenden en personeel van de tekenkamers e.d. die de werkzaamheden hebben verricht. Een aantal van hen
staat op deze foto voor en op een “hekkenwagen”. Midden met blauwe overall en helm Jan Hendrik de Boer, lassersbaas, rechtsvoor M. Kreek maar wie zijn de andere mannen?

.
. Kraagspiegels1a. In een bepaalde periode hebben een of meer werknemers op hun uniformjas blijkbaar zogenaamde “kraagspiegels” gedragen.
Deze naar militair model gevormde items waren op de beide reverse van de uniformjas bevestigd. Een in de collectie aanwezig
foto toont een postloper met dergelijke emblemen. De vraag is van wanneer tot wanneer en door wie? Zie ook Foto’s > Memorabilia.

.

.2. Hier en onderstaande een aantal foto’s van een der personeelsverenigingen. NDSM elftallen waren veelvuldig in beeld.
Voor alle foto’s is de vraag wie zijn afgebeeld. Namen die inmiddels bekend zijn, zijn hier telkens van link naar rechts
vermeld. Achter: 3. Piet v Driel, 4. Wout Haak, 5, Co Verlee, Frans Wessels.
.
. 3. 1962 achter vanaf links: 2de Co Verlee, 6de Jaap van den Berg.
. 4. 1964. 8 mei, vlnr achter: 2. Co Verlee, 4. André Koopman, 5. Kees Bijdemast en geheel rechts
scheidsrechter Jan Dijkman, vlnr voor: 3 Marten de Vries.
. 5. 1973. NDSM 3 kampioen seizoen 72-73. Achter vanaf links: 1ste Hans van den Berg, 7de Co Verlee, met hoed Frans Wessels.
. 6. Links voor: Co Verlee
. 7. Achter: 2. Cees Koster.
. 8. Voor: 2. Co Verlee, 4. Cees Koster.
. 9. Achter vanaf links: 2de Co Verlee, 10de Jaap van den Berg. Voor vanaf links: 2de Cees Koster.
.10. Links voor: Co Verlee.
.
.1964-1-29 modelmaker10a. Wie is deze modelmaker?
.
.1969 december, houtscheepmaker10b. en wie is deze houtscheepmaker?
.
.11. Wie zijn de hier in 1974 afgebeelde lassers aan de bulbsteven? Midden Co Verlee.
.
. .11a. Op deze foto kantinepersoneel op de werf Oost. Vooraan zit Willem Zwager en achter hem staat Arie van der Kuilen,
maar wie zijn de andere personen?

.
.11b. Wie staat er rechts van schipper Paul Burger op de Shipdock IX?
.
. 12. In de collectie bevinden zich twee gele stoffen armbanden met blauw opdruk. Het hier afgebeelde exemplaar met
het cijfer 70 en de andere met het cijfer  68. De beide uiteinden zijn met twee, hier niet zichtbare, elastieken verbonden. Bij tewaterlatingen waren de toezichthouders herkenbaar aan een dergelijk band om de arm. De vraag is welke personen met deze armbanden hebben gelopen
en of daar duidelijke afbeeldingen van zijn.  De lengte van de stof is 30 cm en de breedte 10 cm. 

.
.
13. De vraag bij deze foto is wie deze mannen van de reparatieploeg uit Hal 1 zijn die hier voor een krukas poseren.
Bekend zijn imiddels op de achterste rij: G. Walst 2e van links, Rinus Dijkshoorn 3e van rechts, Ab Hamersma 2e van rechts en
Piet Meyers rechts. Op de voorste rij: 2e van links Giel Bijl, 3e van links Joop Valent, Evert Wels 2e van rechts en Piet de Bruin rechts.

.
>
14. Wie zijn deze mannen die hier na de stapelloop van het voorschip van de Dagmar Maersk op de helling staan?
Bekend zijn inmiddels: 2e van links met regenjas Cees Visser, daarnaast met helm en bril Harry Nekkers. Met helm op achterhoofd Piet de Dood en rechts van hem met helm Arend Bording. Op de rug gezien met stippeltjes jas Arie Verbeek. Geheel rechts Co Rogge. Met hand aan helm vermoedelijk Ir. H. Hoorman en met handen in de zakken vermoedelijk Ir. K. van Ess. In het midden zonder helm Ir. E. Blauw.
.
,
15. Deze opname uit 1971 is gemaakt op het voorschip van de aan de Kraanbaan gelegen Fina Britannia. Wie zijn
de twee mannen die poseren bij het aan bakboordzijde gelegen reserve anker? In de ruimte onder het anker
is nog net de velg van een fiets te onderscheiden. Onderstaand nog een uitvergroting van een overigens kleine foto.
.
.   16. Op bovenstaande foto, uit begin vijftigerjaren, is een man bezig aan een raam. Het lijkt op het plaatsen van een raamventilator
maar dat is onlogisch omdat die zo hoog mogelijk geplaatst zou worden. De vraag is hier echter om welke afdeling het hier gaat.
. 17. Het interieur van foto nr. 1 ziet er zo uit. Links op het raam het voorwerp waar de man mee bezig was. Binnen in het schoollokaalachtige interieur zijn een paar vrouwen en een aantal mannen bezig met schrijfwerk. Zo te zien heerst er een
serene stilte, is er tijd voor een pijp, geen telefoons, geen computers en zo goed als zeker geen radio met de Arbeidsvitamine.
Om welke afdeling gaat het en wie herkent iemand?
.
.18. Deze foto is gemaakt op 15 januari 1955. Prinses Beatrix bezocht de NDSM op welke dag zij de Shell tanker Vasum zou dopen.
Voor die gelegenheid werden leerlingen van de NDSM bedrijfsschool de Eenheid opgesteld om uit te leggen wat men tot dan
op de school aan werkstukken zoal had gemaakt. Naast de prinses staat de directeur Piet Goedkoop. De drie jongens zijn
van links naar rechts Jan Guldemond en Dirk Schuurman. Maar wie is de meeste rechtse persoon?
.
. 19. Deze opname bestaat uit twee kleinere fotootjes die hier voor het totaalbeeld over elkaar zijn gelegd. De opnamen zijn gemaakt in de Timmerwinkel Oost. De vraag is wanneer en bij welke gelegenheid dit was. De andere vraag is wie waar staan afgebeeld. Edelman, Klopper en Boorsma zijn bekend. Herkent u zichzelf of een ander dan graag een reactie. Rechts vooraan met donkere colbert Gerrit van den Berg.
.
. .
20. Deze foto’s roepen een aantal vragen op zoals waar deze schuit vertrokken is, was dit aan kant van de NDSM watersportvereniging of de Cornelis Douwesweg t.h.v. de rijwielstalling? Wie werden vervoerd en wat was de bestemming? Was deze wijze van vervoer, waar nu geen enkele instantie meer mee akkoord zou gaan, een soort NDSM forensenvervoer? Op de bovenste foto is op de achtergrond aan de kraanbaan de schoorsteen te zien van de Cybele, een Franse tanker. De tewaterlating hiervan was in oktober 1953 en de overdracht vond in maart 1954 plaats. De foto’s moeten door Willem Molin (tekenkamer Oost) dus in de tussenliggende periode gemaakt zijn.
.
.
21. Deze foto is gemaakt in het Dokgebouw. De vraag is wanneer, welke gelegenheid is hier aan voorafgegaan en wie staan
waar afgebeeld? De heren Lust, Klopper, Boorsma, Pilkes en de dames Standhart, Ketz en Wiljouw zijn bekend.
.
. 22. Het gaat hier om een andere gelegenheid als bij de bovenstaande opname maar de vraag is dezelfde, wanneer,
waarom en wie? De volgende personen zijn bekend: de heren Klopper, Pilkes, Lust, Boorsma en de dames
Schaap, Havik, Vos, Standhart, Bakker, Lof, Langeberg, Duijf en Flens. Wie zijn de andere dames?
.
. 23. Wie is hier aan het lassen aan langsspanten?
.
.

24.”Harinkie pikken” Wie kent de personen die hier bij de haringkar van F. Kuiper staan. Kuiper, tweede van rechts op klompen, had het voorrecht om op het werfterrein haring en zuur te mogen verkopen. De man geheel rechts is mogelijk Arie Brouwer. De vraag is wie de andere personen op deze uit de vijftiger jaren daterende foto zijn. De dame is zeer waarschijnlijk een medewerkster van de afdeling Hollerith, de toenmalige ponskamer.
.
.

 25. Wie kent de personen op deze foto uit 1966? Een dergelijk werkpak wordt nog gezocht voor de collectie.
.
.  26. Ook deze foto dateert uit 1966 en ook hier de vraag wie deze mannen zijn.
.
. 27. Deze foto is gemaakt op 31 augustus 1963 bij de tewaterlating van de Danaland. Wie is het meisje dat bloemen heeft
overhandigd aan de doopster en met bewondering het zilveren armbandje bekijkt dat ze hierbij heeft ontvangen.
.
.28. De datum van deze opname is van 1974 of daarna. Tweede van links Klaas Westerneng, groepsleider tekenkamer Scheepsbouw Oost en rechts achter hem J.E.V. van Wijngaarden, groepsleider tekenkamer Werktuigbouw West. Rechts J. v.d. El, baas ketelmakers, tweede van rechts  bedrijfsleider Ir. J.B. Hasselo Smits en derde van rechts met bril F.H.G. Groneschild, lassersbaas. Is links, deels op de rug gezien, misschien Cees Houtgraaf?
.
.

29. Welke mannen zijn hier geportretteerd tijdens het afscheid van gepensioneerden? Bekend zijn thans Ab Wevers achter 4de van rechts, Hendrik v.d. Broek zittend 2de van links, A. Verbeek achter geheel rechts, Gerrit Berkenbos staand 2de van links, C. Blom vooraan links, Piet de Dood staande 2de van rechts. Staande voor en tussen Wevers en de Dood staat Henk Klopper.
.
. 30. De Tutti Frutticlub in 1972, de vraag is hetzelfde als bij foto 4. Ook hier zijn bekend staand v.l.n.r. A. Verbeek, R. Bogaard, Piet de Dood, Ab Wevers en zittend v.l.n.r. A. de Boef, J. Aland, J.C. de Boer en C. van Steenderen. Maar wie zijn de drie zittende heren geheel rechts? Niet uitgesloten is dat de middelste van hen de Graaf is, baas timmerwinkel west.
.
.31. Personeelsvereniging afdeling Tennis, eerste lustrum 14 juni 1952, wie zijn hier afgebeeld?
De man midden voor in gebogen houding is F. Boudewijns (de ontwerper van het NDSM logo).
.
. 32. Kinderdok op Texel 1953, wie zijn deze kinderen van NDSM werknemers?
Het jongetje geheel links is Ab Telling.
. 33. Deze foto is in 1954 in de periode juli/augustus gemaakt voor het Kinderdok.
Wie zijn de leidsters en wie zijn de kinderen van toen? Jan Walst met geruite shirt is bekend.
. 34. De vraag is dezelfde als boven, wie? Het Kinderdok is door de NDSM geïnitieerd en betaald als onderkomen
voor de kinderen van werknemers die in de naoorlogse jaren op Texel konden aansterken.

. 35. Het werd, en dat was zeker niet negatief bedoeld, gezien als een mogelijkheid om de “bleekneusjes” te laten aansterken.
. 36. Nog steeds in 1954. Jan Walst staat bovenaan rechts naast de verzorgster. De vraag is ook of het hier om verzorgsters/verpleegsters of kinderjuffen ging. Een van hen werd tante Corrie genoemd en een ander juffrouw Tiny. Wie weet meer? Bij de pagina Links is een link naar het Kinderdok in de huidige vorm.
.
. 37. Van welke jubilaris is dit de echtgenote die van Tanje Jansen een boeket ontvangt onder de toeziende blik
van Ir. P.H. de Kluis, bedrijfsleider Apparatenbouw en later directeur van Thomassen Amsterdam.

.
. 38. De opname is in de vijftiger jaren gemaakt in de kantine in het Dokgebouw op West. Links staat J. Pilkes en
rechts daarvan J. Luppers. Wie zijn de beide mannen op rechts?

.
.
 39. Bij welke gelegenheid was dit? Links  J.J. (Hans) Hoeksema en daarnaast zijn vrouw Dien, met zonnebril Gerrit Peters chef gieterij
en met bruin kostuum H.R. Stil. Staand rechts J. Westra. Wie is de man in het grijze kostuum met bril tussen de dames door gezien?
.
. 40. Wie is de rechtse medelander? Links staat Haydar Dolutas.
.
. 41. Wanneer vond dit plaats en wat was de aanleiding? Mogelijk was de VW bus van de firma A.K.Meij.
.
. 42. Wie zijn deze gieters?
.
.
 43. 1973, wie zijn hier afgebeeld? V.l.n.r. onbekend, Jelus Matser, onbekend, Ton van Leersum, H. Hazes, Els Uljee-Nansink, Ir.Hoorman, Joost Sondervan, onbekend, Aad Uljee. Wie zijn de onbekende personen. De afgebeelde personen hebben deelgenomen aan een “wedstrijd” in het ontwerpen van een nieuw bedrijfslogo (het winnende ontwerp van J. Sondervan, noch één van de andere ontwerpen zijn nooit ingevoerd).
.
.44. Wie zijn deze leerjongens? Ruud Hijlkema linksvoor en staand 2de van links H. Blom zijn bekend.
.
. 45. Wie is de persoon links op de foto naast C.v.d. Werf?
.
.

46. Wie zijn deze hongerige mannen en bij welke kantine was dit? De man voor met alpinopet is J. Grondman.
.
. 47. Wie is deze tekenaar? De tekenkamer is gesitueerd aan Machinefabriek. Mogelijk Jan Walst of dhr. Veter?
..
. 49. Wanneer is de foto gemaakt, wie zijn afgebeeld en bij welke gelegenheid?
3de van links Rinus Schmidt en Leo Kortekaas, 4de van links, zijn bekend.
.
. . 51. Wie zijn hier afgebeeld en waarom? 2de van links F. Hulseboom.

 52. Wie zijn hier afgebeeld, wanneer en waarom? Derde van rechts A.J. de Kloet, tijdschrijver.
Vijfde van rechts L.B. v.d. Werf, tijdschrijver.
.
. 53. Wie zijn hier afgebeeld?
.
. 54. Deze en onderstaande twee foto’s zijn gemaakt in of omstreeks 1956 bij de afdeling Hollerith.
Wie zijn de dames? Dhr. Hille staat als 2de van rechts. Beneden 2de van links Guda de Boer.
. 55. Hier de dames van de magazijnadministratie. De dame in het midden bovenaan is Nel Goede, daaronder met
donkere jurk en sandalen mogelijk Geertruida van der Steen. Wie zijn de andere dames?
. 56. En hier nogmaals dezelfde vraag, wie kent deze dames?
.
. 57. Wanneer en bij welke gelegenheid is deze opname gemaakt en wie zijn afgebeeld?  Scherpenhuijsen, Kersten (beide op de rug gezien) en, verdeeld over de foto, Hulseboom, d. Man, Marten de Vries, E. Horst, Hubers, A. Wevers, v. Braak, Sandijk, P.J. Van en A.M. Peters zijn bekend.
.
.  58. Wie kent deze jubilaris?
.
. 59. Deze opname dateert uit de vijftigerjaren en is gemaakt op het voormalige Volewijckers terrein aan het eveneens voormalige Mosveld.
Geheel rechts J.J. Kemperman als verzorger. Wie kan aan de hand van houding, kleding e.d. vertellen wie er nog meer zijn afgebeeld?
.
.

60. Andere tijden, het uit Turkse werknemers samengestelde voetbalelftal Ataspor. De vraag is wie de namen van deze mannen weet.
.
.
61. Op deze foto staan leden van de biljartclub. Het kan niet anders dan dat het gepensioneerde zijn. Zittend vierde van
rechts H. v.d. Broek. Waar en wanneer zou deze foto gemaakt kunnen zijn en wie zijn de andere personen?
.
. 62. Ook hier de vraag wie iemand herkend en wanneer en waar(om) deze foto gemaakt is.
De man met de sigaret in de mond is H. v.d. Broek.
.
.

63. Links Elisabeth Dumont, Maartje Langeberg, Gonny Bruin, Nel Bakker, Sonja Lust en Christien Lof.
Maar bij welke gelegenheid en wanneer?
.
. 64. Gezien het fotonummer moet deze opname rond 1960 gemaakt zijn, mogelijk iets eerder of later. De locatie is
het metallurgisch laboratorium. Geheel rechts Henk Gras en geheel links J.M. Wijting. Wie zijn de andere heren?

.  65. Het afscheid van directeur Ir. Scherpenhuijsen in 1976. Betrokkene geheel links geflankeerd
door zijn echtgenote, met kruk Jan de Vries en geheel rechts staat de heer Boermans maar wie
is persoon die de scheidende directeur een hand geeft?
.
. 66. Een receptie in 1971, op rechts de heer Boermans, midden met bril Max Hassler, links Joop Jansma
die bediend worden door Christien Lof. Bij welke gelegenheid was dit?
.
. 67. Het 25 jarig jubileum van de heer Boermans van de afdeling Werktuigbouw in 1970. Geheel links de jubilaris en met terzijde zijn dochter.
Naast haar Toon Houtert, 5de van links Tekstra, daarnaast de Wijn en deel zichtbaar Koster, met armen over elkaar Ruud Hijlkema, daarachter
Douwe v.d. Werf. Rechts van Hijlkema staat Evert Horst en daar rechts van Cor Schreuder.
.
. 68. In 1970, tijdens het jubileum van de heer Boermans afd. Werktuigbouw. De man met de weidse gebaren is Ir. Hoorman en rechts van hem Ir. Sluis. Rechts daarvan Jan Temmingh. Op de rug gezien Douwe v.d. Werf, links daarvan J. Koster, Anton “Toon” Houtert, W.W. Brackman en J. de Boer. Wie heeft nog aanvullingen? De dame met het lange haar is de dochter van de jubilaris.
.
. 69. Hetzelfde gezelschap maar van de andere kant bezien. Vooraan op de rug gezien met streepjespak Marten de Vries en, met de armen nu over elkaar, Ir. Hoorman, daarnaast geheel rechts deel zichtbaar Jan Temming. Links, met de toen nog legale sigaar, Ir. Groeneveld. Links boven Douwe v.d. Werf, J. Koster, Anton “Toon” van Houtert, W.W. Brackman en J. de Boer.
.
. 70. De directeur Ir. B.J.A. Sluis spreekt de collega’s van de jubilaris toe. Vlnr J.d. la Beij, G. Holzman, C. Braak, ?,
met vest Cees Bohan, deels zichtbaar met bril K. Prins, ?, P. Volger, ?, G. Gerritsma en ?.
.
. 71. Dit speldje is het oude model jubileumspeld. Het toont de maatschappijvlag zoals die vanaf 1946 t/m 1955 is gevoerd. Afgebeeld is het zilveren speldje voor 25 dienstjaren. Ik bezit ook het “gouden” speldje met het cijfer 40 daarin. Ook voor 50 dienstjaren is een speld uitgereikt met ongetwijfeld het cijfer 50 daarin. De vraag blijft of er in die uitvoering nog andere verschillen waren zoals materiaal en/of kleur.
.
. 72. Een foto uit 1983, pontons voor een Zweedse opdrachtgever maar waarvoor dienden deze?
.
74. Op deze foto die gemaakt is tijdens schafttijd is links zittend en 2e van onder lasser W.G. Simonis te zien. De staande man links
is Henk Sneijder. De vraag is nog wanneer deze foto gemaakt is, op welke locatie en wie er verder op de foto te zien zijn.  

.
75. De pasfoto’s van onderstaande personen zijn gevonden tussen de NDSM overblijfselen. Voor zover bekend is werden pas na de tweede wereldoorlog bij de NSM en NDM pasfoto’s toegevoegd aan de personeelskaarten. Dit wil niet zeggen dat deze foto’s pas na de oorlog gemaakt zijn, dit kan ook voor of tijdens deze periode geweest zijn. Door vocht zijn roestsporen achtergebleven van paperclips en van schimmel. Door het retoucheren zijn ze weer enigszins toonbaar gemaakt. De vraag blijft wie deze personen zijn. Op sommige foto’s zijn deels en vaag namen of werfnummers zichtbaar. Ondanks dit wil ik toch graag weten wie deze personen waren of zijn en wat hun beroep was.
.

7444-Burger?
. . 73-de Rooij?
. . 12240-Schipper?
. . 14210-v.d. Akker?
. . 1442-?
. . 1582-?
. . 1293-? Volgens notitie toen 14 jaar.
. . Geen informatie gevonden.
.
. 76.  De persoon achter het spreekgestoelte is Klaas Veldman maar bij welke gelegenheid zou dit geweest kunnen zijn?
Rechts, in overpeinzing bezonken, dhr. Kersten.

.
.

77. Vermoedelijk gaat het hier om een jubileum dat in december plaatsvond maar wie zijn hier afgebeeld en wanneer precies?
.
.

78. wie zijn afgebeeld, wanneer en waarom?
.
.

79. Ook hier geldt wie, en wanneer? De foto is voor 1970 gemaakt en rechtsvoor zit R. Ewouds, onderbaas bij de luchtgroep
op de werf West. De drie bovenstaande opnamen zaten bij elkaar dus mogelijk gaat het om dezelfde gelegenheid.
Een andere prikkelende vraag is wie er achter de baard schuil gaat.
.

Gezocht: Werfbodes, NDSM Nieuws en andere bedrijfspublicaties.
.
Gezocht: duidelijke foto’s waarop één of meerdere in bruikleen verstrekte rode fietsen te zien zijn zoals die door bazen en andere aangestelden werden gebruikt op het werfterrein.
.
Gezocht: foto’s van “Hekkewagens” en andere bedrijfvoertuigen.
.
Gezocht: bedrijfsvlaggen van de NSM en NDSM.
.

Gezocht: voorwerpen of afbeeldingen afkomstig van de personeelsverenigingen zoals gewonnen prijzen e.d.
.

 

Reacties

4 reacties op “Vraag en Antwoord”

 1. Ton Diening avatar

  FOR A CORRECTION:

  Wanted to leave a note re the MS ALDABI 92). The first voyage made after WWII’s end was from SOUTHAMPTON to MONTREAL on 11 – 19 Oct 1945. Ref: US Gov Immigration records) Can make these available if desired.

  Great data set. Thank you for sharing – Ton

 2. Hans Horn avatar
  Hans Horn

  Op foto 59 ligt op de voorgrond mijn vader Eef Horn.
  Op foto 33 in het midden zit ik (Hans Horn) op schoot van 1 van de leidsters.
  Op foto 36 zit ik (Hans Horn) rechts vooraan op schoot van 1 van de leidsters

 3. Cor de Groot avatar
  Cor de Groot

  Op de eerste foto B de linkse staande turbine monteur is Kees Koopmeinders.
  Heb vanaf 1970 tot 1980 in de machinefabriek gewerkt en diverse werkzaamheden met Kees en zijn collega’s gedan.
  Mijn vader heeft eerst in de technische controle gewerkt en was later baas in de grote bankwerkerij.

 4. ab telling avatar
  ab telling

  foto 32 ben ik het jongetje geheel links

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *